Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ: Το πνίγεις το κουνέλι;;;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ BLOG mesogios.gr ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
http://www.mesogios.gr/?p=4353

Έχω ένα κουνέλι για κατοικίδιο. Δεν κάνω πλάκα. Επίσης, δε μιλώ για στάβλο και λοιπά οικόσιτα ζώα. Πρόκειται για κουνέλι ράτσας, μαύρο φουντωτό. Η αγορά του ήταν αποτέλεσμα σιωπηλού συμβιβασμού με τους κανόνες της πολυκατοικίας, με βάση τους οποίους, τα ζώα οφείλουν να περνούν την κεντρική είσοδο μόνο κατεψυγμένα, ή τέλος πάντων με βραχυ-μεσοπρόθεσμο προορισμό πλατύ ή βαθύ μαγειρικό σκεύος. Οτιδήποτε άλλο δύναται με πάσης φύσεως ήχους να διαταράξει τη μακαριότητα των ενοίκων αποκλείεται δια ροπάλου (αν και αργότερα έμαθα πως αυτό είναι …αντισυνταγματικό).
Έτσι πήρα κουνέλι. Το οποίο αλωνίζει περιχαρές το σπίτι μέσα και έξω, πάνω και κάτω, χωρίς υπερβολή, σε όλες τις διαστάσεις. Αθόρυβο ζωντανό, λαλιά δε βγάζει, ήχο κανένα, εκτός από εκείνο της μασέλας του που δουλεύει ασταμάτητα σχεδόν είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο. Αν υπήρχε κάποιος τεχνικός τρόπος να αξιοποιήσω την ενέργεια της μασέλας του ώστε να παράξω πχ ρεύμα, θα γλύτωνα τουλάχιστον αυτό που καίνε οι λάμπες του σπιτιού. Κουνελοτροφή, ξύλο, χαρτί, πλαστικό, δέρμα, καλώδια, τα πάντα δοκιμάζει. Και μετά τα τρώει.
Παραδέχομαι πως η διαμονή σε διαμέρισμα πολυκατοικίας είναι ενάντια στη φύση ενός κουνελιού. Ζωντανό δηλαδή, να εξηγούμαστε. Καθότι σπουδαίος(!) και λαχταριστός μεζές.
Ένα πράγμα δεν μπορώ να του συγχωρήσω κι ο μπαγάσας διαρκώς δοκιμάζει την υπομονή και τα (εκπαιδευμένα πλέον) αντανακλαστικά μου: να φάει έστω και φυλλαράκι από τα φυτά που ‘χω στις γλάστρες. Το γιασεμί και τη σεφλέρα, τους φύκους και το φοινικάκι. Απόψε σκαρφάλωσε και με απειλητική διάθεση έχωσε το κεφάλι στη γαρδένια. Σίγουρα όχι για να τη μυρίσει. Ε, το πνίγεις τώρα το κουνέλι, ή όχι;

http://www.facebook.com/pages/The-Adventures-of-Ozzy-the-heavy-metal-bunny/424243220960521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου