Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ: Η μουσμουλιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ BLOG mesogios.gr ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
http://www.mesogios.gr/?p=3643

Aν και με νησιώτικες ρίζες, ο κορμός μου είναι πρωτευουσιάνικος και τα κλαδιά νησιώτικα και πάλι. Γεννήθηκα στην Κρήτη, μεγάλωσα στην Αθήνα, επέστρεψα στην Κρήτη.
Εκείνα τα χρόνια στην Αθήνα, θυμάμαι κάποια τεμπέλικα απογεύματα που καθόμασταν στη μικρή βεράντα του ισογείου της πολυκατοικίας με τ” αδέρφια μου και τρώγαμε μούσμουλα. Κρητικά, πεσκέσια. Τρώγαμε τα μούσμουλα και φτύναμε τα κουκούτσια σε μια λωρίδα χώμα γύρω απ” το τσιμέντο της βεράντας. Πεισμώναμε κιόλας ποιος θα τα πετάξει πιο μακριά. Δε νομίζω πως τα αδέρφια μου το θυμούνται.
Χρόνια μετά, σε ένα από τα πρώτα ταξίδια επιστροφής και περιπλάνησής μου στη γειτονιά που με μεγάλωσε, πέρασα έξω από το παλιό μας σπίτι και κοίταξα από τα κάγκελα τη βεράντα. Στη λωρίδα με το χώμα είδα μια μεγάλη μουσμουλιά. Δεν πρόκειτα να ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα. Κάθε φορά που ανεβαίνω στην Αθήνα πηγαίνω στην Κηφισιά να δω τη μουσμουλιά μας.
Τελικά κάποιοι σπόροι είναι γραφτό να ριζώσουν. Ακόμα κι αν δεν τους σκεπάσεις με το χώμα. Ακόμα κι αν δεν πιουν νερό απ” τα χέρια σου. Η ζωή θα βρει τον τρόπο…
Σκεφτείτε, κάπου ίσως έχετε κι εσείς μια ξεχασμένη μουσμουλιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου