Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ: Όχι ακόμα σεντονάκι!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ BLOG mesogios.gr ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
http://www.mesogios.gr/?p=3574

Συνήθως κοιμάμαι βαθιά. Πολύ βαθιά. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μάλλον δε ροχαλίζω κιόλας, αν και είναι υπό εξέταση το θέμα όταν και …οι πηγές πέφτουν για ύπνο.
Επίσης, βλέπω σπάνια όνειρα. Λογικό, αφού κοιμάμαι βαθειά. Όταν βλέπω όνειρα, αυτά είναι θεοπάλαβα μα και συναρπαστικά συνάμα, εκτός από φορές που με κοψοχολιάζουν. Σε άλλο κείμενο θα πούμε για τα όνειρα…
Οι λόγοι που θα με κάνουν να μην κοιμηθώ βαθειά κι επομένως να ονειρευτώ είναι τρεις:
1) Το στομάχι μου να δουλεύει «υπερωρίες και βαρέα».
2) Να έχω αγχωθεί υπερβολικά με κάτι
3) Να κρυώνω
Για το χτεσινό βράδυ οι δύο πρώτοι απορρίπτονται, αφού το δείπνο ήταν λιτό (αν και δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή τι έφαγα…) ενώ δε με απασχολούσε κάτι ιδιαίτερα, τουλάχιστον όχι πέρα από το μέσο όρο καθημερινού άγχους. Απομένει η τρίτη αιτία που ήταν όντως η πραγματική.
Δροσούλιζε πολύ χτες! Σε διαμπερές διαμέρισμα, με πορτοπαράθυρα ανοιχτά διαρκώς, το μελτεμάκι αλώνιζε. Και μια κι από νωρίς την άνοιξη πετάω και το σεντονάκι, χτες βράδυ με ενόχλησε.
Μας ταλαιπωρούν πότε πότε τα μελτέμια εμάς τους νησιώτες. Θες γιατί κρατούν καμιά φορά πολύ κι έχει κύμα η θάλασσα, θες γιατί δεν μπορείς να χαρείς το μπαλκονάκι σου, ή σου παίρνει ο αέρας  το καλαμάκι του …mojito!
Αν ρωτήσεις κάποιο ντόπιο θα σου πει πως το μελτεμάκι είναι ευλογία γιατί καθαρίζει τα νερά και διώχνει τη ζέστη. Κατά τα λεγόμενά τους, σιγά σιγά το συνηθίζεις. Αλλά κι αυτό είναι υπό εξέταση.
Χτες πάντως το σεντονάκι τ” αναζήτησα, να πω την αλήθεια μου. Αλλά μέσα στον ύπνο, ο ναρκωμένος εγκέφαλος έστειλε ένα ψόφιο σήμα πως «Είναι ακόμα Αύγουστος! Από Σεπτέμβρη σεντονάκι!» Και κρατήθηκα.
Σήμερα το δελτίο λέει πως η θερμοκρασία θα πάρει πάλι τον ανήφορο. Το βγάλαμε το δύσκολο το βράδυ…
Σιγά σιγά βέβαια, θα αρχίζει να μυρίζει το φθινόπωρο…
Λίγο χαοτικό το κειμενάκι τώρα που το βλέπω αλλά έτσι είναι και τα μελτέμια. Εκεί που λες ότι φυσά βοριάς-βορειοανατολικός, στρουφίζει και σου ρχεται απ” το νότο. Είναι κι αυτή η θερινή ραστώνη που κάνει το μυαλό να αλητεύει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου