Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ: Φλογίτσες…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ BLOG mesogios.gr ΣΤΙΣ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
http://www.mesogios.gr/?p=3292

Συνδυάζοντας στο μυαλό μου τίτλους από εφημερίδες όπως «Οι Γερμανοί θέλουν να μας τελειώσουν» και «Κατά χιλιάδες μεταναστεύει η ελληνική νεολαία στη Γερμανία» αναπόφευκτα σκέφτομαι:
Πέρα από την προφανή τραγικότητα της οικονομικής και κοινωνικής μας πραγματικότητας είναι από πίσω και ένας άλλος πόλεμος, ύπουλος. Ένας ασταμάτητος ψυχολογικός αντιπερισπασμός που σκοπό έχει να σπάσει το ηθικό των ελλήνων και των υπόλοιπων άτυχων νότιων μέχρις ότου αποστραγγιστεί εντελώς το άξιο δυναμικό της χώρας μέσα στο γερμανικό χωνευτήρι.
Φυσικά και συμφέρει τη Γερμανία και τους υπόλοιπους «νταήδες τσιφλικάδες» του βορρά να διατηρήσουν μια συνεχή ροή ικανού, υψηλής ειδίκευσης μεταναστευτικού δυναμικού. Γι αυτό και  υποδαυλίζουν διαρκώς την προπαγάνδα πως, οτιδήποτε κι αν γίνει, οι γεωγραφικές εστίες αυτών των μεταναστών είναι καμένα χαρτιά. Και πως καλά θα κάνουν να τις εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό.
Ίσως τελικά ο διαρκής καταιγισμός με αρνητισμό και απαισιοδοξία για το μέλλον να φέρουν τελικά το οριστικό αδιέξοδο κι όχι το αντίθετο.
Παραθέτω αυτές τις σκέψεις με όλο το σεβασμό και την ταπεινότητα ενός νέου που έχει το «προνόμιο» να …εργάζεται, σε μια χώρα που κατακλύζεται από άξιους άνεργους, ανάξιων καιρών. Τί αληθινά να πεις σε αυτά τα παιδιά;
Προσπαθώ κι εγώ μαζί με άλλους όμοιούς μου «προνομιούχους» που παραμένουν ακόμα σ’ αυτά τα χώματα, με όση νηφαλιότητα και ψυχραιμία μας δίνει η θέση μας αυτή, να διακρίνουμε μικρές φλογίτσες που τρέμουν ακόμα στο παχύ σκοτάδι. Και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, έστω υποβαστάζοντας το καταρρέον ηθικό.
Περιμένουμε όλοι να δούμε «φως στο τούνελ» αλλά αυτό μπορεί να είναι μπροστά και μακριά. Κάπου όμως, να πάρει η ευχή, πρέπει να υπάρχουν και «φλογίτσες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου